Ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Hercegbosanske županije Ilija Šljivić, proteklog je tjedna u sklopu redovitog obilaska poljoprivrednih proizvođača s područja županije, boravio u selu Dolac u općini Glamoč.

Tom je prilikom posjetio obiteljsko gospodarstvo Seada Keške, poljoprivrednika koji se prije nekoliko godina iz okolice Travnika preselio u Glamoč kako bi zbog izuzetnih uvjeta koji prevladavaju u ovom dijelu Glamoča nastavio dugogodišnju obiteljsku tradiciju bavljenja ovčarstvom i proizvodnjom sira.

To dokazuje i broj od preko 900 komada ovaca koje vlasnik ovoga obiteljskoga gospodarstva broji u svome stadu i činjenica da  godišnje proizvede i nekoliko tona sira za koje ima već zagarantirano tržište.

Domaćin se zahvalio ministru Šljiviću na posjeti i dodao da je zadovoljan poslom kojim se bavi, pogotovo uvjetima koje je dobio svojim preseljenjem te kazao kako mu najveći problem predstavlja nedostatak električne energije u selu Dolac i ovom dijelu Glamoča općenito.

Ministar Šljivić je jako zadovoljan s onim što je vidio prilikom ove posjete i kazao da je ovo primjer koji bi trebali slijediti i drugi poljoprivrednici koji se bave ovčarstvom. Izrazio je jednako nezadovoljstvo kao i domaćin nedostatkom električne energije u ovom dijelu Glamoča te kazao da će u svoje ime i kao ministar u Vlade uputiti apel Elektroprivredi HZ HB, Vladi Hercegbosanske županije, općinskim vlastima i svima onima koji su uključeni u ovu problematiku.

Priopćeno je iz Vlade HBŽ.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok