“Tijekom proteklog tjedna (06.11.2013. godine) je konačno završena XXI. sjednica Skupštine HBŽ-a koja je započela 10. srpnja 2013. godine o čemu smo ranije pisali. Na sjednici je između ostalog bila iznesena informacija o poslovanju “HERCEGBOSANSKE ŠUME” d.o.o. KUPRES za 2012. godinu.

I ovaj put nije bilo prijenosa sjednice na radio postajama HBŽ-a.

Izgleda da je zavladao potpuni medijski mrak i pitam se zašto građani plaćaju ovakav nerad i političku poslušnost radio postaja u HBŽ-u.

Nažalost opet nisu bili prisutni zastupnici iz reda srpskog i bošnjačkog naroda, čiji nedolazak nije samo zbog Deklaracije o osudi izjava političara povodom nepravomoćne presude Haškog suda o šestorici hrvatskih čelnika iz vremena Domovinskog rata. Razlozi su i dublji, i smatramo da predstavnici Vlade o neradu Vlade HBŽ-a i Skupštine HBŽ-a moraju izvijestiti građane, jer stranke HDZ, HDZ 1990, SDA i SNSD čine parlamentarnu većinu i odgovorne su građanima za svoj (ne)rad.

U prilog Vam šaljem moje izlaganje sa navede sjednice. Što se tiče o Deklaraciji o osudi izjava političara povodom nepravomoćne presude Haškog suda o šestorici hrvatskih čelnika iz vremena Domovinskog rata koja se kroz Skupštinu HBŽ-a provlači preko 5 mjeseci mi iz Narodne stranke Radom za boljitak smatramo da je navedena deklaracija mogla proći u Skupštini i prije pet mjeseci na jedan civiliziran način i tako je Skupština mogla u međuvremenu usvojiti bitne zakone među kojima je Zakon o šumama, Zakon o državnim službenicima i pri tome dati šansu mladim obrazovanim ljudima za rad i angažman.

Ova Vlada i većina u županijskoj Skupštini su trebali kroz 2011., 2012. i 2013. godinu osigurati sredstva za odrađivanje pripravničkog staža, posebno uzimajući u obzir da je suficit u 2011. godini bio 11, 4 milijuna KM. I samo na ovoj “točki” ova Vlada HBŽ-a je pala u ime legimiteta i legaliteta iza kog se kriju. Bitno je da se opet izvjese zastave”, izjavio je Boljitkov zastupnik u Skupštini HBŽ-a, Ivica Bodulušić.

www.zaboljitak.ba

Pratite Livno Online na Facebooku, Twitteru, Instagramu ili Youtube-u

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i Livno Online ne može se smatrati odgovornim za izreceno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.Ukoliko ne posjedujete email adresu u polje za email adresu upišite abc@abc.com
comments powered by Disqus

Najnovije županija