Dr. Ljiljana Mladina

Danas je u sklopu livanjskog Doma zdravlja svečano otvorena obnovljena Ambulanta obiteljske medicine u koju je prema riječima pomoćnice federalnog ministra zdravlja dr.Vildane Doder kroz pet faza rada uloženo oko 500.000 KM.

- Završetkom radova i otvaranjem moderno uređenih i opremljenih prostorija pacijenti će imati daleko bolju uslugu, a medicinsko osoblje bolje uslove za rad.

Ovo je školski primjer kako trebaju izgledati prostorije obiteljske medicine, s tim da još radimo i na softverizaciji i dodatnoj informatičkoj opremljenosti i uvezanosti ambulante za što, nažalost, do sada nismo imali neke podrške od lokalnih i županijskih  vlasti, te se nadamo da će iste u suradnji sa Zavodom za zdravstveno osiguranje riješiti i ovaj dio projekta - izjavila je Doder, i dodala da je u projekt obiteljske medicine u HBŽ uloženo 1,7 milijuna KM, uglavnom kreditnih sredstava Svjetske banke ali i iz drugih izvora.

Napomenula je kako im je trebalo pet i po godina ubjeđivanja lokalnih i županijskih vlasti da se s projektom krene koji je u ovoj fazi okončan, kako je naglasila, zahvaljujući i zalaganju direktorice Doma zdravlja Livno dr. Ljiljane Mladina.

Ambulanta već u funkciji

- Zadovoljna sam postignutim. Imamo uvjete za bolji rad i boravak pacijenata i nadam se da je ovo tek početak za unapređenje obiteljske medicine u Livnu - izjavila je direktorica Mladina zahvaljujući svima koji su doprinijeli obnovi i opremanju prizemlja Doma zdravlja gdje će se već od sutra službenim otpočinjanjem rada u obnovljenim i opremljenim prostorijama pacijenti imati priliku uvjeriti u kvalitet usluga moderne obiteljske medicine.

FOTOGALERIJA >>>

Avaz/foto:Livno Online

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok