U Hrvatskom domu, održana je Svečana proširena sjednica općinskog vijeća Kupres na kojoj je nazočilo i visoko izaslanstvo HDZ-a i HNS-a BiH predvođeno dr. Draganom Čovićem.

Predsjednik HDZ-a i HNS-a BiH i kandidat za hrvatskog člana Predsjedništva BiH, dr. Dragan Čović s izaslanstvom HDZ-a i HNS-a BiH na putu Posušje-Tomislavgrad, položio je vijenac na spomenik poginulog hrvatskog branitelja brigadira Ludviga Pavlovića, povodom 23. godišnjice njegove smrti.

Ovom događaju nazočila je obitelj poginulog Pavlovića, udruga proisteklih iz Domovinskog rata s područja općine Posušje, Ljubuški i Tomislavgrad, te s županijske razine, kao i predstavnici Vlade ŽZH, Općine Posušje i Ljubuški.

Nakon toga, izaslanstvo predvođeno dr. Draganom Čovićem uputilo se prema Kupresu gdje su položili vijence na Spomen obilježje masovne grobnice Suho Polje. Na ovom mjestu broj pobijenih Hrvata ni danas se točno ne zna.

Događaju su nazočili i potpredsjednica HDZ BiH i zastupnica u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH, Borjana Krišto, predsjedatelj Vijeća ministara BiH i član Predsjedništva HDZ BiH, Mato Franjičević, predsjednik Vlade HBŽ, Branko Ivković, predsjednik Skupštine HBŽ i zastupnik u Domu naroda Parlamenta FBiH, Stipo Pelivan, i drugi istaknuti članovi HDZ BiH.

Nakon polaganja vijenaca, upriličena je sveta misa u crkvi Svete Obitelji na Kupresu, a nakon mise predsjednik Čović s izaslanstvom, posjetio je Etnografski muzej kupreškog kraja.

U Hrvatskom domu, održana je Svečana proširena sjednica općinskog vijeća Kupres na kojoj je nazočilo i visoko izaslanstvo HDZ-a i HNS-a BiH predvođeno dr. Draganom Čovićem.

Sve nazočne pozdravio je načelnik općine Kupres, Perica Romić koji je podnio izvješće o urađenim projektima,  projektima koji su u realizaciji, kao i projektima koji su u planu, a to su: Izgradnja Zdravstveno rehabilitacijskog centra, izgradnja Agronomskog Instituta za zootehniku i Sportski centar.

Svim nazočnima obratio se i predsjednik HDZ-a i HNS-a BiH, dr. Dragan Čović.

„ Pozdravljam sve nazočne, posebno domaćine kojima čestitam Dan općine Kupres. Kampanja HDZ-a i HNS-a BiH je počela na Kupresu, nedavno održanom klauzurom, bas iz razloga da pokažemo da nam je stalo do Kupresa i ovih ljudi ovdje. Kupres  povezuje Dalmaciju ,Hercegovinu i Bosnu i svakako ima veliki značaj. O navedenim projektima, mislim sve najbolje, nastavit ćemo pomagati, samo od vas trebamo inicijativu, svaki dobar i brz projekt koji je od značaja za vas ovdje na Kupresu. Za sve mlade obitelji koje žele ostati ovdje, svima treba osigurati mjesto na kome ce ostati, obitelj je nešto najvrjednije u sto trebamo ulagati i za sto se trebamo boriti. Bili smo uz Kupres i ostajemo uz Kupres, sljedeći Dan općine, jedan od ovih navedenih projekata mora biti prepoznat. Na kraju, još jednom iskrene čestitke.“ – rekao je dr. Čović.

Na Svečanoj sjednici povodom Dana općine Kupres nazočnima su se obratili još i predsjednik Vlade HBŽ, Branko Ivković, i u ime Grada Zagreba i gradonačelnika Milana Bandića, Frano Žulj.

HDZ BiH/Sponzorirani članak

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok