U sklopu šireg posjeta Hercegbosanskoj županiji dužnosnici HDZ-a 1990 predvođeni predsjedničkim kandidatom Martinom Ragužem su danas, 19. rujna 2014. godine, u Kupresu predstavili program i viziju naše zemlje i ove županije.

U ime domaćina, prisutnima se obratio predsjednik OO HDZ-a 1990 Kupres gospodin Filip Zrno, izrazivši zadovoljstvo zbog posjete budućeg člana predsjedništva BiH, Martina Raguža Kupresu. Gospodin Zrno je ukazao na niz problema sa kojima susreću žitelji ovog kraja, dotaknuvši se posebno problema nezavršene športske dvorane, stanja u drvnoj industriji i izostanka podrške lokalne vlasti u iskorištavanju turističkih potencijala.

Nazočnima se obratio i gospodin Nediljko Rimac, bivši predsjednik vlade Hercegbosanske županije koji je prije nekoliko mjeseci smijenjen sa te funkcije. Ukazao je na deficit poslovanja Javnog poduzeća Šume koji iznosi zabrinjavajućih 6 milijuna maraka, istaknuvši da je za vrijeme dok je na čelu ovog poduzeća bio dužnosnik HDZ-a 1990 gospodin Milan Raštregorac poduzeće pozitivno poslovalo.

Naposljetku, skupu se obratio Martin Raguž, koji je u nekoliko rečenica iznijeo program i viziju naše zemlje, ukoliko bi mu birači ukazali povjerenje na predstojećim izborima.

„Riba se čisti od glave, s toga i ozdravljenje politike u BiH mora početi od najvažnije institucije, a to je Predsjedništvo BiH“ – kazao je Martin Raguž.

Raguž je naglasio kako Predsjedništvo ima poprilično široke ovlasti koje se vrlo rijetko upotrebljavaju, a imaju veliku važnost.

Naglasak je stavljen na turistički potencijal Kupresa  koji je u nedovoljnoj mjeri valoriziran, a nezaobilazan  je čimbenik u razvoju ovog kraja.

Iako je situacija jako teška, Kuprešaci su puni optimizma i vjeruju da će nakon listopadskih izbora stvari krenuti u jednom pozitivnom smjeru koji će rezultirati boljom i lagodnijom svakodnevnicom svih građana Bosne i Hercegovine.

HDZ 1990/Sponzorirani članak

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok