U Domovinskom ratu općina Livno prozivjela je cetiri duge i teške ratne godine, koje su bile jedne od najtežih u njegovoj tisucljetnoj povijesti, gdje su goloruki branitelji stali u obranu svoga grada.

Tu borbu platili su krvlju i životima svojih najboljih sinova. Danas je prilika zahvaliti se svim znanim i neznanim junacima Domovinskog rata, koji su na bilo koji način dali doprinos u obrani grada.

Livno ne smije zaboraviti svoje heroje, mora biti ponosno na njih i znati cijeniti njihov doprinos slobodi Hrvata i drugih njegovih građana.

Branitelji nikada nisu bili napadači, ali su bili vode s jasnim idejama kako ostvariti slobodarsku ideju svoga naroda. U rat nisu otišli zbog slave, sve sto su radili cinili su neprimjetno i daleko od očiju javnosti, te su bili primjer kako se boriti za svoj narod i domovinu. Naša je dužnost i obveza čuvati i štititi Domovinski rat, sprječavati lažno prikazivanje zbivanja vezanih za Domovinski rat, te upoznavati mlade narastaje s pravom istinom i događanjima u Domovinskom ratu.

Sve naše podjele trebamo ostaviti po strani i zakopati duboko u zemlju, a Dan branitelja treba biti znak naseg zajedništva, koji će trajno svjedočiti o danima slave i ponosa Livanjskih branitelja.

Povjerenstvo za pitanja branitelja Općinskog vijeća Livno čestita 23.09. Dan branitelja svim ratnim vojnim invalidima, zapovjednicima, dragovoljcima, veteranima i sudionicima u Domovinskom ratu, koji su na bilo koji način ne mareći za svoje živote sudjelovali u obrani Livna.

Posebnu zahvalnost upućujemo obiteljima poginulih i nestalih branitelja koji su umrli da bi mi živjeli.

Livno, 22. rujna 2014. / Povjerenstvo za pitanje branitelja

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok