U livanjskom Novom naselju, nadomak Kantonalne vlade, danas su otvorena mini igrališta za djecu s posebnim potrebama, ali koja će koristiti i ostala djeca i mladi.

Radi se o mini nogometnom igralištu dimenzija 24x16 m i košarkaškom dimenzija 16x10m. Prvo je s umjetnom travom a drugo s polivalentnom podlogom. Radovi su trajali nekoliko dana a izvođač je bilo JP Komunalno.

U igrališta  je uloženo 100.000 KM od čega 70 posto sredstava Nogometnog saveza BiH dobijenih za tu svrhu od UEFA-e dok je ostatak financirala općina Livno.

- Livno je jedan od devet gradova u BiH koji su izabrani za realiziranje ovog projekta i moja je želja bila da ih dobije Livno.

NSBiH i UEFA su voljni i dalje sa nama sarađivati na ovom planu - istaknuo je na otvaranju igrališta predstavnik NSBiH Ivan Perić.

Igrališta koje je blagoslovio fra Josip Jukić je u povodu Dana općine Livno otvorio je načelnik općine Luka Čelan (HDZBiH) obećavši dalju pomoć Udruženju “Koraci” koje okuplja roditelje i djecu s posebnim potrebama općine Livno.

Iskoristio je priliku te darovao i lopte djeci s posebnim potrebama.

Program je propraćen nastupom učenika Osnovne glazbene škole Livno.

Dnevni Avaz/foto:Livno Online

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok