Danas je u radnoj posjeti Hercegbosanskoj županiji boravila ambasadorica Češke Republike u Bosni i Hercegovini, Ivana Hlavsova sa svojim suradnicima. U ime Vlade HBŽ ambasadoricu su primili predsjednik Vlade Hercegbosanske županije, Ivan Vukadin, ministar rada, zdravstva, socijalne skrbi i prognanih, Momčilo Bajić i ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva u Vladi HBŽ, Božo Perić.

Predsjednik Vukadin izrazio je dobrodošlicu predstavnicima češke ambasade u Bosni i Hercegovini i upoznao ih detaljnije s osnovnim geografskim, društvenim i prirodnim obilježjima Hercegbosanske županije naglasivši tako obnovljive izvore energije, proizvodnju zdrave organske hrane, drvoprerađivačku industrija u smislu finalizacije određenog proizvoda i turizam kao mogući vidovi razvoja Hercegbosanske županije.

Tijekom sastanka razgovaralo se i o problematici i stanju u zdravstvenom sustavu kao i načinima pomoći Ambasade Češke Republike u Bosni i Hercegovini, gdje je ambasadorica Hlavsova naglasila spremnost kada je u pitanju rješavanje problema u zdravstvenom sektoru. Među ostalim, ambasadorica Češke Republike u Bosni i Hercegovini, Ivana Hlavsova naglasila je da Vlada Republike Češke i Vlada Hercegbosanske županije imaju veliki prostor za međusobnu suradnju koju u svakom segmentu treba unaprijediti, uz napomenu da je Češka razvojna agencija 2018. godine donirala opremu za mikrobiološki laboratorij Zavoda za hranu i veterinarstvo Hercegbosanske županije koji ovom prilikom namjeravaju posjetiti.

Na koncu sastanka zaključeno je kako je ovo dobar prvi inicijalni sastanak, koji će voditi daljnjim sastancima i konkretizaciji ideja, novim ulaganjima i provođenjima ideja u djelo.

Priopćeno je iz Vlade HBŽ.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok