Nakon 9 godina postojanja livanjski Macao band izdao je svoj album prvjenac u izdanju Croatie Records. Na albumu se nalazi 12 pjesama od kojih su 9 novog zvuka.

Tri pjesme dolaze kao bonus od kojih su dvije prestavljene na melodijama Mostara. Pjesma „Naša priča“ , po kojoj se i zove album, je prvi put izdvedena na Melodijama Mostara 2011. i odnijela je treću nagradu publike dok je pjesma „Momačko veče“ sa Melodija Mostara 2013 osvojila prvu nagradu dijaspore. Treća bonus pjesma je „Majka sina ženi“ nastala krajem 2011 te je postala veliki hit na radijskim postajama.

Novih 9 pjesama na albumu su propoznatljivog pop zvuka koje su nastale po uzoru na uspješan singl „Naša priča“ .

Posebno bi istaknuli i goste na albumu Joška Čagalja – Jolu i Jozu Vučića.

Duet „Ljubav nam je vodilja“ je suradnja sa poznatim Splićaninom Joškom Čagaljom – Jolom, te je za istu pjesmu snimljen i spot u produkciji CMC-a pod redateljskom palicom Daria Kodića - Omega film.

Spot je sniman ovih dana u poznatom zagrebačkom clubu H20. te će ubrzo biti premijera spota na CMC-u.

Duet „Bez ljubavi“ je suradnja sa poznatim hercegovačkim pjevačem Jozom Vučićem te je planiran spot za ovu pjesmu da se snimi na ovim prostorima.

Cijeli projekt „Naša priča“ je započeo krajem 2010. god. u suradnji sa Sašom Živanovom i Miralemom Mandžukom iz OXY? studija, gdje je se sve kuhalo i radilo, te gdje je urađen kompletan miks i mastering albuma. Pjesma „Ljubav nam je vodilja“ snimana je u studiu Lea Škare u Splitu.

Macao band je surađivao sa raznim autorima za ovaj projekat a to su: Dragan Keškić-Gagi, Žarko Luketina, Dragana D. Maričić, Tea Grubeša, Frano Batinić – Ćane i Tomislav Perković .

Ubrzo su planirane koncertne promocije albuma po BiH, Hrvatskoj i dijaspori na kojima će se predstaviti novi materijal.

Album je moguće pronaći u svim poslovnicama Croatia Records i prodajnim mjestima u Hrvatskoj. Te na internetu preko Amazon.com, iTunes i Deezer servisa.

Kratka povijest banda:

Macao band je osnovan 2005.godine od strane bubnjara Tomislava Malete-Tone i pjevača Jakova Kasala.Band čini 6 članova i to :

* Jakov Kasalo – vokal

* Ana Pavić – vokal

* Dejan Miloloža – klavijature

* Tonći Trboglav - gitara

* Josip Maglica – bas gitara

* Tomislav Maleta Tona – bubnjar,forntman i manager.

Prvi singl Macao banda izlazi 2006.godine ,riječ je o duetu “Čekat ću te ja” za koji tekst i glazbu potpisuje Miroslav Mišo Bartulica frontman popularne Sarajevske grupe Bolero, a aranžman je djelo Ladislava Džaje, poznatoga gitariste koji je surađivao sa brojnim hrvatskim estradnim zvijezdama.

Drugi singl Macao banda izlazi 2007.godine,riječ je o suradnji sa kupreškim KUD-om Napredak pod nazivom “Srce Kupreško” koji je vrlo brzo postao megahit u BiH,Hrvatskoj i dijaspori.Za navedeni singl je urađen glazbeni spot u produkciji “HAYAT Production”, koji je na raznim regionalnim televizijama bio svakodnevno emitiran.

Treći singl izlazi 2009. godine a nastaje kao duet Macao banda s livanjskim KUD-om Podinarje Lištani te se zove “Dika sa Dinare”

Posebno smo ponosni na nastup na 17.Melodijama Mostara koje su se održale 2011. godine sa skladbom “Naša priča” koja je također suradnja sa ekipom iz OXY? studija te smo s navedenom skladbom osvojili treću nagradu publike na festivalu.

Peti singl izlazi 2011. godine a riječ je o pjesmi “Majka sina zeni” koja je suradnja sa ekipom iz OXY? studija iz Bugojna a opisuje svatovske običaje u našem podneblju te je doživjela veliki uspjeh kod slušatelja pogotavo u svatovskim prigodama.

Band je bio gost u raznim TV emisijama FTV-a , TV Hayat,Alfa,TV Kiss, dok često nastupa na TV Jadran u emisiji “Pisme za dušu”.

Večernji

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok