I ove je godine livanjska BZK “Preporod” u svojim prostorijama u Gornjem gradu organizirala svečanu akademiju u povodu 25.studenog - Dana državnosti BiH.

Za razliku od prethodnih nekoliko godina, kad su muzički dio programa izvodili livanjsko Hrvatsko KUD “Dinara” i Osnova glazbena škola “Franc Vilhar”, te gosti iz Sarajeva, ove je godine, uz nastupe HKUD “Dinara” i OGŠ “Franc Vilhar”, livanjski Preporod po prvi put u glazbenom programu imao i nastup vlastite glazbene sekcije.

Sve su sekcije izvele uglavnom djela klasične glazbe a besjedu o značaju Dana državnosti održao je prof.dr.Munib Maglajlić, pročitavaši tekst predsjednika BZK “Preporod” dr.Senadina Lavića koji je bio spriječen da dođe u Livno. Premda je voditelj programa između ostalih gostiju pozdravio i predstavnike svih vjerskih zajednica, dalo se primjetiti da u publici nije bilo ni predstavnika Islamske zajednice Livno ni Srpske pravoslavne crkve, dok je ispred katoličke crkve svečanosti nazočio gvardijan fra.Miroslav Ištuk.

Propust ministarstva i ove je godine manifestacija u “Preporodu” bila jedina u Livnu kojom je službeno obilježen Dan državnosti, dok u ostalim općinama HBŽ  nije bilo sličnih manifestacija. Čak je i resorno županijsko ministarstvo propustilo čestitati Dan državnosti a u priopćenju je navelo samo da su 24. i 25.studeni neradni dani u županiji ne nevodeći razloge.

Dnevni avaz

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok