• Short title article: I dalje bez rukovodstva

Izvanredna sjednica Gradskog vijeća Livna održana 13.2.2023., sazvana prvotno zbog problema oko isporuke toplotne energije iz gradske Toplane, na dnevnom redu je imala i od prije neriješenu problematiku oko izbora rukovodstva Vijeća.

Inicijativu Županijske neovisne liste za sazivanjem ove sjednice, kojom je predsjedao Jandre Hrgić (predsjednik Kluba ŽNL), svojim potpisom podržalo je 19 vijećnika/ca. Doista jesmo bili uvjerenja da je i drugima, kao i nama cilj deblokada rada Gradskog vijeća. No, izgleda da je politika, poslušnost i ostalo iznad dobrobiti naših građana.

Drago nam je što su vijećnici bili suglasni bar oko treće točke Dnevnog reda (Izmjene i dopune Proračuna za 2023.) kojom se kroz preraspodjelu sredstava riješio problem grijanja iz gradske Toplane do 1.4.2023. (28 ZA, 1 PROTIV). S tim danom također prestat će vrijediti Odluka o obvezi J.P. Komunalno da vrši poslove toplifikacije. Na Gradskoj upravi je sada da riješi pravne odnose s većinskim vlasnikom toplane Esco Eco Energija.

Prvoj i drugoj točki Dnevnog reda (Izbor i imenovanje predsjednika i dopredsjednika GV Livna) pristupilo se tajnim glasovanjem.

Rezultati glasovanja za predsjednika:
Sead Hadžijahić (SDA): 6
Edin Doračić (SDP): 12
nevažećih: 10.

Rezultati glasovanja za podpredsjednika:
Snježana Teklić (ŽNL): 3
Ivan Periša (HDZ BiH): 13
nevažećih: 13

Kako ni za jednu funkciju nitko nije imao potrebnih 16 glasova, Gradsko vijeće Livna je i dalje bez rukovodstva.
Time i dalje ne postoje uvjeti za redoviti rad Vijeća.
Posebno je uočljiv broj nevažećih glasačkih listića koji i vama i nama daje za pravo donijeti različite zaključke.
Ovim inicijativom za održavanje sjednice, prijedlogom svoje kandidatkinje za zamjenicu te ne činjenjem svojih glasačkih listića nevažećim, Županijska neovisna lista je u ovoj već kritičnoj i debelo kriznoj situaciji učinila ono što je trenutno bila u mogućnosti i smatrala najboljim rješenjem.

No, za sve postoji rješenje pa i za ovo. No, sad inicijativu treba preuzeti netko drugi ili pak treći. Samo neka bude što prije.

Da nam se bar dogodi ona "treća sreća"!?

Županijska neovisna lista

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok