Danas je i službeno javnosti predstavljen Udžbenik o Fotografiji. Autori udžbenika su Milivoj Kuhar (urednik na http://www.fotografija.hr/ ) i dr.sc. Krešimir Mikić, koji je u javnosti poznat kao vrsan profesor i kao jedini Hrvat koji je u žiriju za najprestižniju filmsku nagradu “Oskar”.

Udžbenik je sastavni dio IPA projekta “Medijska pismenost za 21. stoljeće” i financiran je sredstvima EU. Udžbenik će biti popraćen i DVD-om koji će sadržavati fotografije i popratne sadržaje, udžbenik će također uskro biti dostupan svima i putem interneta.

“Velika mi je čast što će mlade generacije fotografa učiti na mojim primjerima, također ovim putem bi se zahvalio svima onima koji su učestovali u mom fotografskom sazrijevanju i školovanju. Volim za sebe reći da u fotografiji imam dva oca, prvog mog biološkog oca Jaku, koji me uputio u fotografsku profesiju, i drugog, ne manje važnog profesora Krešimira Mikića, koji je na moj rad gledao kritičkiargumentirano, te mi otkrio pravi smisao fotografije kao umjetnosti i medija. Također mi je velika čast biti “rame uz rame” s profesorima Akademije Dramskih Umjetnosti, Darijem Petkovićem i Sandrom Vitaljić, čiji se nekoliko fotografija također nalazi u spomenutom udžbeniku. Također sam ponosan na prelijepe pejsaže mog Livna, koji su moj nezaobilazni motiv, tako su se i našli u ovom udžbeniku.”- Marin Mamuza.

Fotomarin.net

Pratite Livno Online na Facebooku, Twitteru, Instagramu ili Youtube-u

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i Livno Online ne može se smatrati odgovornim za izreceno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.Ukoliko ne posjedujete email adresu u polje za email adresu upišite abc@abc.com

Najnovije županija