• Short title article: Tomislavgrad

Tradicionalna duhovno-kulturna manifestacija "Dani sv. Nikole Tavelića" u Tomislavgradu započinje 30. lipnja i trajat će do 9. srpnja kada će se održati središnja proslava.

Ovogodišnji program nudi niz različitih kulturnih, umjetničkih i glazbenih događaja, a "Dani sv. Nikole Tavelića" započinju tradicionalnom devetnicom u spomen bazilici u Tomislavgradu.

Također, prvog dana upriličit će se izložba ''Drvenarija'', akademskog kipara Ive Nedića, u prostorijama gradske galerije Kulturno informativnog centra u Tomislavgradu s početkom u 19 sati.

Drugog dana manifestacije s pocetkom u 11 sati svečano će se obilježiti 31. obljetnica osnutka brigade kralja Tomislava s mimohodom i polaganjem vijenaca te održavanjem svečane akademije. U dvorani Skupštine Hercegbosanske županije upriličit će se predstavljanje ''Bosna i Hercegovina -država s posebnim potrebama'', autora Marka Mamića.

U nedjelju, 2.srpnja, u spomen bazilici održat će se koncert klape Grga iz Posušja.

Dan kasnije, u kino dvorani Kulturno informativnog centra (KIC) HKUD ''Dinara'' Livno u 19 sati izvest će komediju pod nazivom ''Ugledni gost ''. Za 4. srpnja najavljeno je predstavljanje knjige ''Kad srce progovori: iz mista plemenita priče'', autora Ive Bagarića, koje će se održati u kino dvorani KIC-a u Tomislavgradu s početkom u 19 sati.

Izložba ''Kruh nebeski - molitvenici iz fundusa gradskog muzeja Požega'' upriličit će se 5. srpnja u Galeriji ispod Feanjevačkog samostana u Tomislavgradu.

U sklopu manifestacije "Dani sv. Nikole Tavelića" u Tomislavgradu se 6.srpnja obilježava Dan općine u spomen na 1924. godinu, kada je u čast tisućite obljetnice krunidbe kralja Tomislava položen kamen temeljac za izgradnju duvanjske bazilike.

Dan općine započet č u 10.30 sati polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća pred spomen-obilježjem poginulim hrvatskim braniteljima, a pola sata kasnije u kino dvorani KUC - održat će se svečana sjednica Općinskog vijeća Tomislavgrad.

Nezaobilazni dio Dana sv. Nikole Tavelića je '' Večer folklora i tradicijskih običaja'', koja će se održati na prostoru ispred spomen bazilike na Dan općine s početkom u 20 sati.

Na samu uočnicu, Frama Tomislavgrad je za najmlađe pripremila predstavu ''Pustite malene k meni '', koja će se također održati ispred spomen bazilike u subotu, 8. srpnja s početkom u 19 sati.

Manifestacija završava središnjim misnim slavljem u nedjelju, 9.srpnja, koju će predvoditi provincijal Hercegovačke franjevačke provincije Uznesenja Blažene Djevice Marije fra Jozo Grbeš.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok