• Short title article: 443 tisuća maraka

Grad Livno, dana 28.06.2023. godine bio je domaćin izaslanstvu Federalnog ministarstva prostornog uređenja koje je predvodio ministar Željko Nedić.

U Gradskoj upravi Grada Livna izaslanstvo je primio gradonačelnik Darko Čondrić i tim povodom potpisani su ugovori za realizaciju devet projekata iz Hercegbosanske županije čija je ukupna vrijednost 680.000,00KM. Tom prigodom ministar Nedić je izrazio zadovoljstvo zbog ove posjete ističući kako su projekti koji su aplicirali na javni poziv Federalnog ministarstva prostornog uređenja ispunili sve propisane uvjete i na taj način si osigurali financijsku podršku iz Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2023.  godinu.

Grad Livno potpisao je Ugovor za projekt „Regulacija potoka Brina – Faza II“ kojim će se sanirati korito potoka “Brina” koji se nalazi kod Gradskog vrtića “Pčelice”. Ukupna vrijednost projekta iznosi 443.417,76KM, a Federalno ministarstvo prostornog uređenja putem Javnog poziva odobrilo 140.000,00KM od ukupnih sredstava.

Gradonačelnik Livna, Darko Čondrić zahvalio se ministru Nediću na odobrenom iznosu za Grad Livno kao i na dosadašnjoj potpori, te izrazio nadu u buduću dobru suradnju sa federalnom razinom vlasti.

„Potpisivanje ovih ugovora rezultat je uspješno realiziranih projekata između Federalnog ministarstava prostornog uređenja i Hercegbosanske županije, stoga sam uvjeren kako će se i novi projekti realizirati na dobrobit svih korisnika kao i cjelokupnog stanovništva livanjskog kraja“, poručio je ministar Nedić uz kojeg je bio i njegov pomoćnik, Zdravko Buljeta te savjetnik Goran Lulić.

Potpisnici ugovora bili su i Ministarstvo unutarnjih poslova Kantona 10, Općina Tomislavgrad, Općina Kupres, Franjevački samostan cv. Petra i Pavla Gorica, Franjevački samostan sv. Ćirila i Metodija Tomislavgrad, te Medžlis islamske zajednice Livno.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok