• Short title article: 1.367.158,29 KM

Dana 04.07.2023. godine u prostorijama Grada Livna potpisani su ugovori za izvođenje radova za izgradnju fekalnog kolektora i vodovoda krak I u obuhvatu Regulacijskog plana „Rasadnik“.

Potpisivanjem ovih dvaju ugovora nastavljaju se infrastrukturni radovi nužni za stvarane funkcionalne gospodarske zone pogodne za investiranje. Izvođač radova na osnovu provedenog postupka za javnu nabavu radova – Izvođenje radova na izgradnji vodovoda krak I je G&M SEMREN d.o.o., a za Izvođenje radova na izgradnji fekalnog kolektora u obuhvatu Regulacijskog plana „Rasadnik“ je OMAZIĆ d.o.o.. Ukupna vrijednost  potpisanih ugovora iznosi 373.828,29KM.

Gospodarska zona „Rasadnik“ smještena je na magistralnom putu Livno-Split, u blizini centra grada, a najveća prednost zone je upravo položaj unutar granica grada. Izgradnja infrastrukture u poduzetničkoj zoni predstavlja preduvjet za ekonomski rast i investicije, ali i nova zapošljavanja u gradu Livnu. Izgradnjom  pristupne ceste i prometnice kroz zonu sa kompletnom infrastrukturom koja podrazumijeva vodovod, kanalizaciju, odvodnju i rasvjetu  u poslovnoj zoni Rasadnik omogućit će se pristup za investitore kako za postojeće tako i za buduće poduzetnike koji planiraju investirati. Gospodarska zona „Rasadnik“ ima 36 parcela od kojih je 10 već prodano. Izgradnjom poduzetničkih zona se dugoročno rješava potreba poduzetnika za prostorom i olakšava se poslovanje jer se investitorima/poduzetnicima osigurava korištenje zajedničke infrastrukture.

Ukupna vrijednost dosada potpisanih ugovora za kompletnu infrastrukturnu gospodarske zone „Rasadnik“ iznosi 1.367.158,29 KM.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok