• Short title article: Tomislavgrad

Na novinskoj konferenciji u tomislavgradskome Domu zdravlja danas je predstavljen javnozdravstveni projekt pod nazivom “Pazite na svoje srce”, prvi ovakav projekt u Hercegbosanskoj županiji usmjeren na širu javnost i informiranje o tihom ubojici današnjice – visokome krvnom tlaku.

O navedenom projektu i njegovoj provedbi, a sve s jednim ciljem: prevenciji bolesti i što značajnijem smanjenju oboljenja govorili su predstavnici DZ Tomislavgrad i Doma zdravlja Zagreb – Zapad koji je ujedno partner ovoj zdravstvenoj ustanovi u provedbi projekta  “Pazite na svoje srce”.

Govorio je i predsjednik Vlade Hercegbosanske županije Ivan Vukadin koji je istaknuo „Vlada Hercegbosanske županije pokušava djelovati u svim poljima, dobro je okretati se ovakvoj vrsti projekata koji će osvijestiti i  zaštiti problem ljudi i biti dostupan pacijentu. Ovakve projekte koje prepoznajemo kao dobru stvar i sve ono dobro što se događa u cijeloj Hercegbosanskoj županiji potičemo i sufinanciramo, a ovakvi projekti su hvale vrijedni i zato čestitke svima“. Na konferenciji nazočio je i načelnik općine Tomislavgrada Ivan Buntić.

U okviru projekta danas će javnosti biti dostupna mobilna ambulanta Doma zdravlja Tomislavgrad od  17 do 20 sati na Trgu dr. Franje Tuđmana kada će sumještani moći pristupiti mjerenju krvnoga tlaka.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok