• Short title article: Livno
Foto: Livno Online / Z. Karadža

Jučer je u Velikoj vijećnici Grada Livna održan drugi po redu sastanak gradonačelnika Darka Čondrića i predstavnika  Gradske uprave s predstavnicima dijaspore.

Zaključeno je kako su  poslovne i kulturne veze, kao i dobra integriranost koju naša dijaspora ima u stranim zemljama kvalitetna osnova za poboljšanje imidža Livna u svijetu.

Razgovaralo se i kako dijaspora može biti ključan pokretač razvoja, ali da je posebno važno raditi na umrežavanju, kreiranju jakih i održivih livanjskih zajednica i organizacija u inozemstvu, kao i poticati i promovirati inicijative koje daju doprinos razvoju socijalnih, ekonomskih i kulturnih procesa u Livnu.

Predstavljen je i USAID projekt ‘Diaspora Invest’  jer je Grad Livno  jedna od 24 jedinice lokalne samouprave širom Bosne i Hercegovine koja sudjeluje u projektu. Nedim Jahić, predstavnik USAID projekta, govorio je o zajedničkim mehanizmima i primjerima dobre prakse, kao i tome kako je Livno jedan od izvrsnih primjera proaktivne prakse i spremnosti lokalnih vlasti na angažmanu  mapiranja dijaspore i mobilizaciji njenog potencijala za dobrobit zajednice.

Također su prikazani primjeri uspješnih stranih investicija i inicijativa dijaspore u Livnu.

Pogledajte cijelu fotogaleriju ovdje.

Zaključeno je da je potrebno stvoriti nove poslovne kontakte koji mogu rezultirati uspješnim partnerstvima jer zajedno možemo stvoriti uvjete u kojima će se otvarati nova radna mjesta i graditi budućnost za Livno. Razmjenom ideja, znanja i iskustava, očekuje se poticanje investicija i gospodarski rast.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok