• Short title article: Zatvoreno kulturno ljeto
Foto: Livno Online / Martino Vidović

Uz svečanost zatvaranja Livanjskog kulturnog ljeta 2023., sinoć je u kino-dvorani Narodnog sveučilišta u Livnu upriličena i dodjela nagrada najuspješnijim učenicima livanjskih osnovnih i srednjih škola.

Ovo je druga godina zaredom kako Grad Livno na zadnji dan tradicionalne ljetne kulturne manifestacije nagrađuje odlikaše, a čast da budu dio te završnice imalo je 13 osnovaca i 44 maturanata srednjih škola. Javlja FTV.

„Na neki način smo im čestitali na uspjehu kroz njihovo školovanje i simbolično ispred Grada dodijelili nagrade za njihov uspjeh i poželjeli sreću u budućem životu i školovanju“, kazao je gradonačelnik Darko Čondrić (HDZ BiH).

Uz pohvalnice, ‘pametna’ djeca dobila su pametne satove, a uvjet je bio da su kroz cijelo osnovno školovanje ostvarili prosjek 5,0, odnosno da su oslobođeni polaganja mature.

„Jako mi je drago što se u Livnu cijeni ovaj rad i trud mladih učenika koji su na kraju dana, zapravo, i velike nade ovog grada. Nadamo se da će nakon završenih fakulteta ostati u Livnu“ kazala je Iva Milić, maturantica Gimnazije Livno, koja je upisala naftno rudarstvo u Zagrebu.

Nino Šeremet završio je 9. razred OŠ Fra Lovro Karaula: „Ostvarili su se trud i učenje koje sam radio i ovo je potpora za dodatno učenje u srednjoj školi. Poslije gimnazije fakultet, a još ne znam šta“.

Sve fotografije pogledajte ovdje.

Ako je suditi po povratnim informacijama od sugrađana, ovogodišnje Livanjsko kulturno ljeto bilo je pun pogodak.

Kako podsjeća Nikola Periša, predsjednik Turističke zajednice Livno, bilo je puno raznih događaja – likovnih izložbi, kazališnih predstava, glazbenih sadržaja…

„Nastupi naših sportskih klubova, taekwondoa kroz Radio Livno – doista je širok spektar događanja. Povratne informacije su dobre što pokazuje, ja bih rekao, i odaziv naših sugrađana i gostiju koji su ove ljetne mjesece u Livnu“, dodaje gradonačelnik Čondrić.

Oni su i ovoga puta ispunili kino-dvoranu, a točku na ‘i’ samoj završnici svojim moćnim glasom dala je Iva Ivković-Ivanišević, Livanjka sa splitskom adresom uz prijatelja i glazbenog suputnika, gitaristu Joška Tomića.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok