• Short title article: Prijetnje

Dana, 10.08. 2023. godine u 04,40 sati djelatnici PP Livno zaprimili su dojavu od osobe rođene 1977 godine da je pred njenu obiteljsku kuću u mjestu Podgradina, Livno, došao njen susjed rođen 1971 godine sa motornim vozilom marke „BMW“ ( u vozilu se pored vozača nalazile i dvije mlađe osobe ) te zatražio pomoć od nje i njenog muža, te i tom prilikom priopćio da ga od grada Livna do mjesta Podgradina prati motorno vozilo make VW Polo ( Šibenskih registarskih oznaka ), u kojem se nalaze NN osobe.

Na mjesto događaja izišli su djelatnici PP Livno, nakon obavljenog razgovora došli do saznanja da je osoba rođena 1971. godine dok je upravljala motornim vozilom marke BWV ( Frankfurtskih registarskih oznaka ) u ul. Župna Želimira u gradu Livnu u jednom momentu naišlo motorno vozilo marke VW Polo, te mu nanijelo manje oštećenje na vozilu.

Nakon nekog vremena navedeno vozilo marke VW Polo zaustavilo se na benzinskoj crpki na Drinovoj Međi, iz kojeg se izišle dvije osobe, a radi se o L.B. rođen 1998. godine i A.Ć. rođen 1998. godine ( policijskom službeniku MUP-a K 10 , koji nije bio u službi ), nakon čega se vozač motornog vozila marke „BMW“ prepao i nastavio voziti prema obiteljskoj kući, s tim da je vozilo marke Polo nastavilo da ga prati do mjesta Podgradina.

Dolaskom do obiteljske kuće vozač BMW zatražio je pomoć od svog susjeda  osobe rođene 1972. godine u Livnu, nakon određenih prepirki, osobe iz motornog vozila marke VW „Polo“ udaljile su se u nepoznatom pravcu.

U 05,10 sati djelatnike PP Livno nazvao je A.Ć i prijavio da je u jednom momentu dok se nalazio u mjestu Podgradina kod obiteljske kuće osobe rođene 1972. godine, ta osoba prijetila vatrenim oružjem AP „Kalašnjikov“.

Od strane policijskih službenika L. B. rođen 1998. godine i A.Ć. rođen 1998. godine pozvani su u PP Livno, isti su alkotestirani gdje je utvrđeno da su pod utjecajem alkohola , nakon čega su lišeni slobode i smješteni u prostorije za osobe lišene slobode zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili KD „Nasilničko ponašanje“ opisano u članku 362 KZ F BiH, s tim da je policijski službenik A.Ć. odlukom policijskog komesara privremeno suspendiran.

Od strane policijski službenika OKP PU Livno u mjestu Podgradina izvršen je pretres obiteljske kuće i pomoćnih objekata vlasništvo osobe rođene 1972. godine, kom prilikom nije pronađeno vatreno oružje.

O svemu je upoznat dežurni Županijski tužitelj.

Navode iz MUP-a HBŽ.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok