• Short title article: Livanjka

Svjetsko prvenstvo u Parizu koje organizira krovna svjetska frizerska organizacija OMC Hairworld, san je svakog frizera koji se želi takmičiti i plasman za odlazak na ovaj najprestižniji frizerski događaj na svijetu mnogima je i svojevrsna kruna frizerske karijere.

Anela Palić Alčelebić iz Livna zahvaljujući visokim rezultatima koje je ostvarila na ovogodišnjem Državnom prvenstvu frizera BiH, plasirala se u Reprezentaciju koja će predstavljati Bosnu i Hercegovinu već za tri dana u Parizu. Navodi Present.ba.

„Neopisiv osjećaj sreće. Onaj osjećaj kad nadmašiš svoja očekivanja. Zahvaljujem se svojim trenerima Adisi Ahmetović i Zlatku Alibaliću, mojoj Adni Zeljković, zahvaljujem se „Davinesu“ na podršci kao i Upravi moga Grada Livna i veliko hvala svima koji su me podržavali i vjerovali u mene“ kaže Anela.

Discipline u kojima će se Anela kao predstavnik BiH takmičiti među stotinama takmičara iz cijelog svijeta su “Bridal” i “Gala Style”.

Anela Palić Alčelebić ima dvadeset godina radnog iskustva kao frizer majstor i vlasnica je “Frizerskog salona ANELA” u Livnu. Edukator je za svečane frizure te brojne druge tretmane poznatih brendova. Učesnica je seminara i workshopova širom BiH i regiona, ali i takmičenja.

Na prošlogodišnjem Državnom takmičenju frizera prvi put je sudjelovala sa Udruženjem „Ljepota“ gdje su osvojili ekipno drugo mjesto za svadbenu frizuru.

Na ovogodišnjem Svjetskom OMC prvenstvu frizera u Parizu kao članica Reprezentacije frizera Bosne i Hercegovine ispred kluba frizera “Ljepota” predstavljat će našu zemlju i svoj grad Livno.

Reprezentacija frizera Bosne i Hercegovine putuje u Pariz u subotu 09. rqujna gdje će, bez gotovo ikakve podrške institucija države, na najvećem frizerskom događaju na svijetu braniti boje naše zemlje.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok