Obavještavaju se građani da je Zakon o oružju i streljivu Hecegbosanske županije ( Narodne novine HBŽ, broj: 6/13 ) stupio na snagu 13.07.2013 godine.

S tim u svezi, osobe koje posjeduju važeće isprave o oružju ( oružani list ) izdane po dosad vežećem zakonu, bez obzira na datum njegovog izdavanja i koje nemaju ograničen rok važenja, dužne su sukladno članku 79. Zakona o oružju i streljivu HB županije isprave o oružju zamjeniti u roku od 2 godine od dana stupanja na snagu Zakona.

U slučaju isteka roka od 2 godine, osobe su dužne podnijeti zahtjev za izdavanje nove isprave o oružju. Ukoliko osobe istekom roka od 2 godine od dana stupanja na snagu Zakona, ne podnesu zahtjev za izdavanje nove isprave o oružju istima će se sukladno članku 45. i 50. Zakona o oružju i streljuvu HB županije oduzeti registrirano oružje , streljivo i isprave o oružju.

Osobe koje posjeduju važeće isprave o oružju ( oružani list ) dužne su najkasnije do 14.07.2015 godine zamjeniti isprave o oružju koje su izdate po dosada važećim zakonima.

Priopćeno je iz MUP-a HBŽ.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok