Kao i u većini slučajeva do sada, OV Livno je na današnjem zasjedanju, koje se oteglo do večernjih sati, najviše vremena izgubilo na predlaganje i usvajanje dnevnog reda.

A potom su uslijedile brojne pauze i prekidi uglavnom zbog banalnih stvari i nedostatka kvoruma jer ih je dio odsustvovao sa sjednice,  dio bio u hodnicima ili išao odrađivati druge poslove. Ipak su nekako, na ivici kvoruma, usvojili Rebalans proračuna za 2014.godinu, i to, sa planiranih 12.020.000 KM na 10.000.000 KM zbog slabijeg punjenja od planiranog.

To je razlog da je i Nacrtom proračuna za 2015.godinu planiran iznos proračuna 11.830.000 KM. Javna rasprava o Nacrtu proračuna je planirana za četvrtak i petak (18 i 19.prosinca) s početkom u 10 sati u sali općine.

Na prijedlog načelnika općine Luke Čelana (HDZBiH) usvojen je i zaključak o zabrani rada ugostiteljskih objekata za Božić u vremenu od 17 sati 25.prosinca do 06 sati narednog dana.

Vijećnici su razmatrali i Nacrt Plana prostornog uređenja HBŽ na kojeg su stručne službe imale ozbiljne primjedbe te predložile da se da negativno mišljenje o istom jer nisu usvojeni njihovi prijedlozi i sugestije.

Vijećnici su razmatrali i informacije o toplifikaciji u Livnu, te o stanju u osnovnim školama na području općine za koje je konstatirano primjetno smanjenje broja učenika što navodi i na potrebu  racionalizacije istih ali to je u nadležnosti županijske vlasti.

Dnevni Avaz

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok