U sklopu projekta „Prevencija oralnog zdravlja kod djece sa invaliditetom“ djelatnici Doma zdravlja Livno, su održali dva predavanja u srednjoj strukovnoj školi „Silvije Strahimir Kranjčević“.

Prvo predavanje održano je učenicima sa invaliditetom, a drugo predavanje učenicima srednje medicinske struke. Djeca su pobliže upoznata o pravilnom održavanju oralne higijene, te o značenju promocije zdravlja i prevencije bolesti.

Dana 17.12.2014. godine učenici osnovne škole „Fra Lovro Karaula“ zajedno sa nastavnim osobljem su posjetili Dom zdravlja Livno. U prostorijama stomatologije odrađeni su preventivni pregledi djece, koja su aktivno i kroz igru sudjelovala u aktivnostima vezanim za pregled usne šupljine. Prva faza projekta sa ovom posjetom je završena,  cilj joj je bio kontroliranje  straha  kod djece od zdravstvenih djeltanika. Uspjeh ovih radionica se ogleda u postignutoj suradnji između djece i stomatologa. Radionicu su vodili djelatnici Doma zdravlja ( dr.den.medicine Toni Radić, bacc.sestinstva Ljubica Ćuk, bacc.socijalnog rada Kristina Krišto, i stomatološki tehničar Branko Puđa).

Po završetku posjete, djeci su uručeni prigodni blagdanski paketići, koje je Domu zdravlja Livno omogućio PTC Pavić.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok