Vlada Hercegbosanske županije, na danas održanoj 33. sjednici, razmatrala je nacrt Zakona o građenju, usvojila ga u formi prijedloga te ga kao takvog uputila u skupštinsku proceduru na daljnje postupanje.

Ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva prezentiralo je prednacrta Zakona o vodama Hercegbosanske županije, kojeg je Vlada nakon razmatranja usvojila u formi nacrta i uputila na postupanje u Skupštinu Hercegbosanske županije.

Usvojena je Odluka o dopuni Odluke o premiji – sudjelovanju osiguranih osoba u troškovima zdravstvene zaštite na teritoriji Hercegbosanske županije. Dopunom ove Odluke, članak IX. se mijenja na način da se dodaje točka 10. koja glasi da su osigurane osobe koje su dobrovoljno darivale krv deset i više puta oslobođene plaćanja premije.

Donesena je Odluka o davanju suglasnosti na Odluku o izmjenama i dopunama Programa korištenja poljoprivrednog zemljišta na području općine Tomislavgrad, Odluka o imenovanju članova školskog odbora Srednje ekonomske škole iz Livna, kao i Odluka o davanju suglasnosti Upravi za ceste Hercegbosanske županije za zakup uredskih prostorija.

Vlada je usvojila Zaključak Ministarstva rada, zdravstva, socijalne skrbi i prognanih Hercegbosanske županije kojim se ne podržava implementacija projekata Federalnog zavoda za zapošljavanje „Nadogradnja, konsolidacija i unapređenje informacionog sistema za posredovanje u zapošljavanju i socijalnoj sigurnosti nezaposlenih osoba“ u Zavodu za zapošljavanje Hercegbosanske županije.

Točka pod rednim brojem 6 iz najavljenog dnevnog reda odgođena je za sljedeću sjednicu Vlade.

Priopćeno je iz Vlade HBŽ.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok