• Short title article: PŠ Podhum

Listopad je mjesec knjige, a tim povodom od 15. listopada do 15. studenoga obilježava se i Mjesec hrvatske knjige.

Cilj je obilježavanja Mjeseca knjige poticanje na čitanje, popularizacija pisane riječi, da nam riječ ne bude strana i da dobrom knjigom oplemenimo svoj duh, ali i znanje. A upravo nam knjiga omogućuje putovati daleko i visoko, dosegnuti visine i mjesta koja samo mašta može proizvesti.

Stoga su i učenici od šestoga do devetoga razreda OŠ ,,Fra Lovro Karaula” PŠ Podhum u ponedjeljak, 13. studenoga 2023. u prostorijama škole obilježavanje Mjeseca knjige završili organiziranjem književne večeri na kojoj su čitali stihove Dobriše Cesarića, Antuna Branka Šimića, Nikole Šopa, Zvonimira Baloga, Vesne Parun, Božidara Prosenjaka, Dragutina Tadijanovića, Vjekoslava Majera, Grigora Viteza, Gustava Krkleca, Antuna Gustava Matoša, Maka Dizdara, Silvija Strahimira Kranjčevića, Augusta Šenoe. 

Nekoliko je učenika pročitalo i svoje autorske pjesme. A cijeli je događaj popraćen melodijama koje je na klarinetu izvela učenica šestoga razreda. 

Gošća književne večeri bila je gđa Ivana Suša koja je predstavila svoju prvu knjigu ,,101 dječja zagonetka u stihu”. Učenici su imali priliku razgovarati i postavljati pitanja o pisanju, stvaralaštvu, načinu na koji nastaje književno djelo, ali i pronaći odgovore na postavljene zagonetke...

Hvala gđi Suša koja je našla vremena za druženje s nama i svima koji su nas svojim dolaskom podržali.

Navode iz ove škole.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok