• Short title article: HBŽ

Danas je u zgradi Vlade u Livnu, predsjednik Vlade Hercegbosanske županije Ivan Vukadin primio na radni sastanak federalnog ministra unutarnjih poslova Ramu Isaka.

Na radnom sastanku uz predsjednika Vukadina sudjelovali su ministar Mup-a Hercegbosanske županije Mario Lovrić, ravnatelj policije Mario Pavlinović, te federalni ministar zdravstva Nediljko Rimac, te savjetnik predsjednika Vlade Tomislav Barišić, dok su u pratnji federalnog ministra bili rukovodioci Kabineta ministra Rijada Halilović i Ervin Mušinović.

Teme sastanka bile su opća i sigurnosna pitanja, ustrojstvo policije i mogućnosti napretka na prostoru Hercegbosanske županije ali i na razini Federacije. Predsjednik Vlade Ivan Vukadin upoznao je federalnog ministra Isaka s turističkim, energetskim i poljoprivrednim potencijalima i mogućnostima Hercegbosanske županije, ali i političkim ustrojem i ustavnim odredbama.

Ministar Lovrić i Mario Pavlinović dotakli su se pitanja vezanih za sigurnost i upoznali ministra Isaka s trenutnim stanjem sigurnosti na prostoru Hercegbosanske županije, brojem djelatnika koji su trenutno dio MUP-a, te o novim djelatnicima koji su završili obuku kroz Policijsku akademiju i odrađuju probni rad u ministarstvu unutarnjih poslova HBŽ-a.

Federalni ministar Ramo Isak zahvalio se na srdačnoj dobrodošlici i izrazio zadovoljstvo i pohvalio rad MUP-a HBŽ, te naglasio da će dati svoju potporu u budućim projektima, pohvalio je kandidate s prostora Hercegbosanske županije koji su pohađali policijsku akademiju, pohvalio ministra i njegove suradnike što se tiče rješavanja sigurnosnih pitanja, te naglasio da FMUP-a stoji na raspolaganju svima kako na prostoru Federacije tako i na prostoru Bosne i Hercegovine.

Svoju posjetu Hercegbosanskoj županiji ministar je završio posjetom Policijskoj postaji Tomislavgrad, te susret sa zastupnicima u Predstavničkom domu Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine Dragom Stanićem, Petrom Galićem i načelnikom općine Tomislavgrad Ivanom Buntićem.

Navode iz Vlade HB županije.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok