• Short title article: Poticanje poljoprivrede

U cilju jačanja poljoprivrednog sektora i ruralnog razvoja, predsjednica Federacije Bosne i Hercegovine Lidija Bradara i federalni ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Kemal Hrnjić posjetili su danas općinu Kupres.

Ovaj posjet označava kontinuiranu podršku vlasti razvoju poljoprivrede kao ključnog sektora za ekonomiju i zajednicu.

Tijekom posjete, izaslanstvo se susrelo s načelnikom Općine Kupres Zdravkom Miočem, a razgovarano je o aktualnim problemima s kojima se susreću poljoprivrednici te općine, priopćeno je iz Ureda predsjednice FBiH.

Ministar Hrnjić iznio je ohrabrujuće informacije o napretku Općine Kupres u povlačenju sredstava iz federalnog proračuna namijenjenih poljoprivredi, ukazujući na povećanje od 33 posto u protekloj godini. Ovaj uspjeh poslužio je kao primjer dobre prakse u upravljanju i angažmanu na lokalnoj razini.

Predsjednica Bradara još jednom je naglasila važnost ravnomjernog razvoja svih krajeva Federacije BiH, s posebnim naglaskom na poljoprivredu.

"Potrebno je uspostaviti čvršće veze i bolju komunikaciju između poljoprivrednih proizvođača i vladinih tijela kako bismo zajednički radili na održivom razvoju i prosperitetu naše poljoprivrede", istaknula je Bradara, dodajući važnost suradnje u ostvarivanju tih ciljeva.

Izaslanstvo je posjetilo mljekare Perkan i Kupres Milch te farme Papić i Smiljanić, a predsjednica Bradara je podsjetila na važnost poljoprivrede ne samo kao osnove za preživljavanje, već i kao ključnog faktora za budućnost i razvoj Bosne i Hercegovine.

Ovaj posjet Kupresu simbolizira snažnu predanost federalnih vlasti podršci poljoprivrednicima, stočarima i cjelokupnom sektoru, čime se potvrđuje opredjeljenje za unapređenje uvjeta rada i života u ruralnim područjima, stoji u priopćenju.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok