• Short title article: Dvije prometne

Dana, 07.04. 2024 godine u 18, 15 sati djelatnici PP Glamoč zaprimili su dojavu da se na djelu lokalnog puta u mjestu Zajaruga, Glamoč, dogodila prometna nezgoda u kojoj je došlo slijetanja i prevrtanja traktora marke „IMT „ kojim je upravljao M.D ( 1951. ) iz Glamoča, koji je tom prilikom smrtno stradao.

Očevid na mjestu događaja obavili su djelatnici PP Glamoč i PU Livno, te dežurni liječnik DZ Glamoč koji je izvršio vanjski pregled tijela i konstatirao smrt.

O svemu je upoznat dežurni Županijski tužitelj, nakon čega je tijelo smrtno stradale osobe predano obitelji.

Također, dana 7. 04. 2024 godine u 14, 20 sati djelatnici PP Tomislavgrad zaprimili su dojavi od strane djelatnika HMP Doma Zdravalja Tomislavgrad da su na odjel zaprimili dvije osobe koje su zadobile ozljede u prometnoj nezgodi ( slijetanje s kolnika i pad s skutera ).

Dolaskom u DZ Tomislavgrad djelatnici PP Tomislavgrad zatekli su osobe rođene ( 2007. i 2008.godine ) iz Tomislavgrad, te tom prilikom došli do saznanja da se dogodila prometna nezgoda na lokalnom putu Letka- Vedašić, u kojoj je šesnaestogodišnjak ( 2008. ) upravljajući skuterom marke „Predator“ bez registarskih oznaka u jednom momentu izgubio nadzor nad istim i sletio s kolnika, pri čemu je zadobio lake tjelesne ozljede, dok je sedamnaestogodišnjak (2007 ) također, zadobio lake tjelesne ozljede. Očevid na mjestu događaja obavili su djelatnici PU Tomislavgrad.

Ovom prilikom skrećemo pozornost svim sudionicima u prometu da se nalazimo u djelu godine kad imamo sve više svih sudionika u prometu, da se poštuju prometni propisi, da se brzina prilagodi uvjetima i stanju kolnika, da se izbjegavaju rizična pretjecanja, a posebno podsjećamo mopediste i motocikliste da upravljaju motociklima i mopedima koji su registrirani, te da tijekom vožnje obavezno koriste zaštitne kacige, pri čemu se misli na vozače i putnike, a sve s ciljem da pokušamo smanjiti broj prometnih nezgoda, pogotovo prometnih nezgoda sa ozlijeđenim osobama.

Navode iz MUP-a HB županije.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok