Nakon što je njemačka tvrtka "Athabasca Investment" iz Eschwege za 5,5 milijuna KM postala vlasnik Tvornice kablova "Kapis" iz Tomislavgrada, iz Zavoda za zapošljavanje podružnice Tomislavgrad je zatražen popis svih radnika koji su u ranijem predstečajnom razdoblju dobili otkaz u Tvornici.

Kako se doznaje iz Zavoda, novim vlasnicima dostavljen je popis sa 132 osobe od njih više od 200 koliko ih je ranije bilo na popisu. Određeni dio radnika u međuvremenu je pronašao drugi posao u Tomislavgradu ili inozemstvu, a oko 30 ih je u stečajnom postupku vraćeno na posao.

Riječ je o radnicima koji su obavljali poslove proizvodnje energetskih i instalacijskih kabela. Međutim ti su radnici, po njihovim riječima, danas dobili informaciju da u ponedjeljak, 19. siječnja, preuzmu svoju radnu dokumentaciju te da se ponovno prijave u tomislavgradski Zavod za zapošljavanje.

Na Zavodu bi radnici, kako su dobili saznanja, trebali biti određeno razdoblje nakon čega bi se postepeno i ovisno od poslova pozivali u Tvornicu na rad. Taj vremenski rok ne bi trebao biti dug, sve dok se ne konsolidira zatečeno stanje i ne uspostavi novi menedžment.

Iz Zavoda za zapošljavanje kazali su kako su i oni dobili informaciju o tome te da skrb tih radnika ovisi od rješenja kojeg ti radnici dobiju u Tvornici.

Najmanje što mogu dobiti je zdravstvena skrb, a moguća je i tromjesečna novčana naknada, kazali su u poslovnici Zavoda za zapošljavanje u Tomislavgradu.

Fena

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok