U župnoj crkvi Sv. Ivana Krstitelja u Podhumu kod Livna, u petak 16. siječnja 2015. slavljem Svete mise, Stipe i Ruža Mihaljević su obnovili svoja bračna obećanja i proslavili zlatni pir, 50 godina zajedničkog života u skladnom kršćanskom braku.

Stipe i Ruža žive u selu Golinjevo u župi Podhum. Dane svoga zajedničkog života kroz pola stoljeća proživjeli su ispunjavajući svoja obećanja da će jedno drugome biti vjerni i odani u dobru i u zlu, u zdravlju i u bolesti.

Svetu misu zahvalnicu za blagoslov obitelji, uz sudjelovanje slavljenika, njihove četvero djece: Milana, Željke, s. Ivanke, Ivana, zeta Stipe, nevjesta Ivone i Kristine, sedmero unučadi, te najbliže rodbine i prijatelja, predvodio je i propovijedao njihov bliži rođak vlč. Ante Ivančić, župnik u župi Gospe od Zdravlja u Zagorju kod Posušja, u koncelebraciji sa župnikom fra Kazimirom Dolićem, fra Perom Kulišem, fra Jurom Papićem i fra Ćirilom Lovrićem.

U prigodnoj propovijedi vlč. Ante između ostaloga izrekao je zahvalu Bogu za ovaj uzoran kršćanski brak te supružnike koji su svoj zajednički život i obiteljsko gnijezdo gradili s Bogom. Isto tako, zahvalio je slavljenicima na njihovom poštenom, pobožnom i požrtvovnom životu u uzornoj obitelji u kojoj su svoju djecu čestito u vjeri odgajali.

Tijekom Misnoga slavlja, učešće u ministriranju, čitanju misnih čitanja i molitve vjernika uzeli su unuci i unuke slavljenika. Euharistijsko slavlje skladnim pjevanjem uzveličale su Školske sestre franjevke.

Svoju čestitku uputio je i župnik fra Kazimir spomenuvši kako su prije 50 godina, 16. siječnja 1965. godine, Stipe i Ruža r. Klišanin na ovom istom mjestu obećali vjernost Bogu i jedno drugom. Vjenčao ih je tadašnji župnik pok. fra Dominik Duvnjak. Danas slavimo snagu ustrajnosti na njihovom životnom zahtjevnom putu i Božju nazočnost u ovom bračnom zajedništvu, naglasio je fra Kazimir zahvalivši im također što su jedno svoje dijete darovali u službu Crkvi i franjevačkoj obitelji.

Ovo prekrasno slavlje zajedništva, vjernosti, ustrajnosti i obiteljskog sklada nastavljeno je u restoranu "Panorama" u Livnu.

KTA

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok