Na svim magistralnim cestama u Federaciji BiH, posebice na područjima zahvaćenim sniježnim padavinama, proglašeni su zimski uvjeti za vožnju i obvezna upotreba zimske opreme.

Ovisno od situacije, prometna policija će u suradnji sa zimskom službom procijeniti na kojim dionicama će se ograničiti i zabraniti promet za pojedine kategorije vozila.

Također, prometna policija će isključivati iz prometa vozila koja ne posjeduju odgovarajuću zimsku opremu.

Zbog sniježnih nanosa za sav promet zatvorene su dionice M-6.1 Posušje - Tomislavgrad, M-14.2 Drvar - Petrovac, M-15 Livno - Šujica - Tomislavgrad, Livno - Glamoč, Glamoč - Mliništa, M-16 Kupres - Šujica - Tomislavgrad, R-415 Kupres - Šipovo, R-418 Prozor - Tomislavgrad i R-419 Mihalji - Blidinje.

Zbog aktiviranja klizišta, obustavljen je promet na dionici M-17 Žepče - Nemila u mjestu Begov Han.

U većem dijelu zemlje prometuje se otežano i usporeno zbog snijega i sniježnih nanosa, a na dionicama u južnim krajevima kolnici su mokri ili djelomično vlažni i skliski.

Vozače upozoravamo na jake bočne udare vjetra koji mjestimice stvaraju snježne nanose na području zapadne i jugozapadne Bosne.

Zabrana je prometa za teretna vozila sa prikolicom i tegljače preko planinskog prijevoja Romanija i na M-19 Vlasenica - Han Pijesak (preko prijevoja Han Pogled).

Obvezna je upotreba lanaca za teretna vozila i tegljače na dionicama preko planinskih prijevoja.

Vozačima savjetujemo da na put ne kreću bez zimske opreme te ukoliko je moguće da odgode putovanje.


Livno: Snježno nevrijeme by li-video

AMS BiH

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok