Župa Drvar će i ove godine svečano proslaviti svoga nebeskog zaštitnika sv. Josipa, 19. ožujka 2015.

Uoči same svetkovine bit će trodnevna duhovna priprava koja započinje svaki da u 17 sati proslavom svete mise a završava molitvom pobožnosti svetom Josipu. Svetu misu u ponedjeljak predvodi fra Ćiril Lovrić, župnik u Biloj kod Livna, u utorak don Davor Klečina, župnik u Drvaru, a u srijedu don Boris Ljevak, župni vikar iz Banje Luke.

U srijedu, 18. ožujka, nakon svete mise u župnoj crkvi bit će prikazan film koji govori o svetom papi Ivanu Pavli II. „Pozvali su ga iz jedne daleke zemlje“, autora Domagoja Pejića, novinara Hrvatskoga katoličkog radija iz Zagreba.

Na samu svetkovinu sv. Josipa, u četvrtak 19. ožujka, svečano misno slavlje u 11 sati predvodi župnik župe sv. Ante i gvardijan Franjevačkog samostana u Kninu fra Marko Duran.

Na misi će svirati i pjevati Tamburaški zbor novaka Franjevačke provincije „Bosna Srebrena“ s Gorice u Livnu. Na misi će biti i delegacija grada Knina i Šibensko-kninske županije predvođena kninskom gradonačelnicom Josipom Rimac.

Istoga dana u 18 sati, u velikoj kino dvorani Radničkoga doma u Drvaru, bit će izveden dramski prikaz „Muke Gospodina našega Isusa Krista“, u izvedbi amaterske glumačke skupine iz župe sv. Ante u Kninu.

(d.k.)

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok