Budući su već počeli radovi na čišćenju poljoprivrednih i drugih površina, te spaljivanje korova, suhe trave i ostalog niskog raslinja, upozoravamo građane da su prilikom spaljivanja suhe trave i korova dužni pridržavati se odredbi Zakona o šumama, Zakona o zaštiti od požara i vatrogastvu i Općinske Odluke o uvjetima i načinu spaljivanja suhe trave, korova, raslinja i biljnih otpadaka.

Upozoravamo Vas da je Općinskom Odlukom o uvjetima i načinu spaljivanja suhe trave, korova, raslinja i biljnih otpadaka STROGO ZABRANJENO paljenje vatre u blizini šume, zgrada, gospodarskih i drugih objekata, usjeva, nasada voćnjaka, pored prometnica te na trasama elektroenergetskih vodova. Isto tako Odlukom je ZABRANJENO spaljivanje korova i loženje vatre na otvorenom prostoru za vrijeme vjetra i noću.

Ako primijetite da je vatra bez nadzora i da se nekontrolirano širi dužni ste odmah o tome obavijestiti vatrogasce na telefon broj 123, policiju na telefon broj 122 i operativni centar civilne zaštite na broj 356-449.

Protiv osoba koje se ne budu pridržavale Zakona o zaštiti od požara i vatrogastvu, Zakona o šumama i Općinske Odluke o uvjetima i načinu spaljivanja suhe trave, korova, raslinja i biljnih otpadaka predviđene su kazne u iznosu do 1 000 KM za osobe koje pale vatru protivno Općinskoj Odluci.

Priopćeno je iz općine Tomislavgrad.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok