Planinarsko društvo “Orlova stina” Tomislavgrad završilo je markiranje dijela “Staza Gospi Sinjskoj” u dužini od 35 km, na dionici od Bobanove benzinske crpke iznad naselja Mokronoge do Graničnog prijelaza Prisika – prenosi Fena.

Ovaj  projekt  financira Europska unija kroz Instrument za pretpristupnu pomoć (IPA) u okviru Programa prekogranična suradnja Hrvatska-Bosna i Hercegovina.  Ukupna vrijednost odobrenog projekta je 558.031 eura , od čega se 302.964 eura odnosi na aktivnosti partnera u Republici Hrvatskoj, a 255.066 eura na aktivnosti partnera u BiH.  Prema riječima Bože Radoša,člana Planinarskog društva “Orlova stina”,drugi dio staze od Bobanove benzinske crpke koja se nalazi u tomislavgradskoj općini do Šćita u Rami obilježavanje rade članovi Hrvatskog planinarskog društva “Ravašnica” iz Rame.

”Ova etapa je bila dosta zahtjevna jer prolazi kroz različita područja koja su zahtijevala dosta fizičkog rada, a ne samo stavljanje oznaka. Staza prolazi: planinom, naseljima, livadom, poljem, šumom, uz jezero te jednim kraćim dijelom i samim magistralnim putem. Za svaku ovu cjelinu trebalo je oznaku prilagoditi tako da se na vrijeme može vidjeti uz poštivanje strogih uputa o oznakama”, istaknuo je Radoš.

Markiranje staze s tomislavgradske strane trajalo je  četiri dana. Sada očekuju pripadnike HGSS iz Splita da prođe ovim dijelom staze da im ukažu na eventualne pogreške kako bi se na vrijeme otklonile.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok