Radeći na suzbijanju ilegalnih migracija preko prostora Bosne i Hercegovine pripadnici Postrojbe granične policije Izačić su 21. ožujka 2015. godine otkrili dva državljanina Albanije u ilegalnom prelasku državne granice.

Osobe su lišene slobode, nakon čega su prekršajno procesuirane i predane Službi za poslove sa strancima na daljnje postupanje. Pored ovoga, službenici ove postrojbe su 20. ožujka 2015. godine na ulazu u BiH lišili slobode dva bh. državljana jer je graničnim provjerama utvrđeno da su za njima raspisane tjeralice. B. M. (1967.) je potraživalo Tužiteljstvo Unsko-sanske županije zbog kaznenog djela ‘prijevara vjerovnika’, dok je R. S. (1966.) potraživao Općinski sud Bihać zbog kaznenog djela ‘šumska krađa’. Osobe su predane nadležnim tijelima. Pripadnici Postrojbe granične policije Višegrad su 21. ožujka 2015. godine u mjestu Dobrun u ilegalnom prelasku državne granice spriječili dva državljanina Narodne Republike Kine, od kojih jedan nije posjedovao identifikacijske dokumente. Kontrolirani su u vozilu passat, nacionalnih oznaka Srbije kojim je upravljao L. Z. (1965.) državljanin Srbije. Osobe su predane Službi za poslove sa strancima BiH. Piše Večernji list.

Na Međunarodnom graničnom prijelazu Kamensko na izlazu iz BiH policijski službenici JGP Kamensko su 20. ožujka 2015. u 17.45 sati lišili slobode državljanina BiH, L. D. I. (1993.), nakon što je graničnim provjerama utvrđeno da ga potražuje Općinski sud Zenica zbog kaznenog djela ‘nasilničko ponašanje’. Osoba je predana službenicima Sudske policije HBŽ, navodi se iz GP BiH.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok