Iako je bilo najavljeno, danas nisu izabrani rukovodstvo i stalna radna tijela Skupštine. U Tomislavgradu je danas održana 5. sjednica Skupštine HBŽ, na kojoj su zastupnici raspravljali o nacrtu proračuna za 2015. koji je planiran u iznosu od  72. 446. 383 KM.

Na kraju rasprave usvojen je zaključak u kojemu se navodi da nacrt može poslužiti kao dobra osnova za donošenje prijedloga proračuna za 2015. Isti zaključak usvojen je i kad je riječ o nacrtu zakona o izvršenju proračuna. Skupština je danas većinom glasova dala suglasnost i na plan prihoda i rashoda Zavoda za zdravstveno osiguranje koji je za ovu godinu predviđen u iznosu od  26.230.028 KM.

Iako je bilo najavljeno, danas nisu izabrani rukovodstvo i stalna radna tijela Skupštine. Razlog tomu je što predstavnici SNSD-a, koji uz HDZ BiH i SDA čine skupštinsku većinu, nisu potpisali sporazum o koaliciji. Zbog toga nije održana ni izvanredna sjednica na kojoj je trebala biti razriješena stara i imenovana nova Vlada.

Kako ne bi trpjeli korisnici proračuna, na današnjoj sjednici je naglašeno kako bi polovicom travnja trebala biti održana još jedna sjednica Skupštine na kojoj će biti usvojen prijedlog proračuna za 2015.

Marija Letica/RTG/TC

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok