U zgradi Općine održana je prva sjednica nedavno osnovanog Gospodarskog vijeća Općine Livno. Vijeće ima sedamnaest članova, od kojih je jedanaest predstavnika livanjskih gospodarstvenika, pet predstavnika jedinice lokalne samouprave,i jedan predstavnik Općinskog vijeća Livna.

Na prijedlog nazočnih članova za predsjednika je jednoglasno izabran Josip Bilić, direktor poduzeća Bivis d.o.o  a za zamjenika Fikret Sitnić, pomoćnik načelnika Službe za gospodarstvo i inspekcijske poslove.

Zajedničkim radom predstavnika Općine i poduzetnika cilj je uspostaviti javno privatni dijalog kojim će između ostaloga, razmjenjivati informacije i mišljenja. Također je cilj pružiti sve potrebne informacije privatnom sektoru u livanjskoj općini o važnim pitanjima za razvoj zajednice i poboljšati poslovno okruženje, kao i uključiti privatni sektor u proces donošenja odluka na lokalnoj razini.

Riječima dobrodošlice na prvoj sjednici Gospodarskoga vijeća nazočnima se obratio načelnik općine Livno Luka Čelan. Kazao je da je cilj nastaviti sve započete aktivnosti u smislu stvaranja dobrog poslovnog okruženja te na što jednostavniji način biti administrativno na usluzi gospodarstvenicima i svima onima koji će pokrenuti poslovne aktivnosti na području naše općine.

„Pored potencijalnih stranih, itekako su nam važni naši domaći poslodavci, gospodarstvenici, investitori. Njihovo poslovanje je ključ uspjeha našeg gospodarstva. Stoga ćemo im, u okviru zakonskih mogućnosti, i dalje biti na raspolaganju i poticaj za njihov daljnji rad“, kazao je u svom obraćanju načelnik Čelan. Izrazio je uvjerenje da će zajednički rad stvoriti još povoljnije poslovno okruženje u općini Livno.

Na prvoj sjednici članovi Gospodarskog vijeća Livna  usvojili su Poslovnik o radu, te razmotrili Pravilnik u uspostavljanju javno-privatnog dijaloga. Radu vijeća podršku pruža i Razvojni program Ujedinjenih nacija – UNDP čiji su se predstavnici obratili nazočnima na sjednici. Također je prezentiran i projekt Certificiranje općina s povoljnim poslovnim okruženjem koji se provodi i u općini Livno.

Priopćeno je iz općine Livno.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok