„Potrebno je otvarati perspektive otvarajući radna mjesta. Rad vraća čovjeku samopouzdanje i ostvarenje, ako od rada živi i svoju obitelj uzdržava“, istaknuo je kardinal Puljić te u ime Crkve zamolio da se sačuva nacionalizirana crkvena imovna i da se ne uništava i ne preprodaje jer bi vlasnici trebali imati pravo na nju.

„Ako je ova država odvojena od Crkve i vjerskih zajednica, kojim pravom netko uvjetuje dobivanje dozvole za crkvu ustavnim promjenama i reformama“, zapitao je kardinal Puljić ističući da bi, ono što se traži za sebe, trebalo priznati i drugima kako bi se vrednovali u jednakopravnosti. Na kraju je zaželio svim katolicima i svim kršćanima sretan, radostan i blagoslovljen Uskrs, a svima veću hrabrost i opredijeljenost za čovjeka i vrijednost života.

Izjava je kardinala Vinka Puljića na Uskrsnom primanju za najviše vjerske predstavnike i predstavnike društveno-političkog života koje je održano jučer u Sarajevu kojom je aludirao na zahtjeve SNSD-a HB županije da se krene s ustavnim reformama, a zauzvrat bi crkva u Drvaru dobila dozvolu za izgradnju.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok