Na Bijelu nedjelju i svetkovinu Božanskog milosrđa, 12. travnja 2015. u župi sv. Obitelji u Kupresu proslavljena je prva sv. Pričest, na svetoj misi u 11 sati.

Prvopričesnici, kojih je ove godine bilo devetnaest, su u svečanoj procesiji ušli u crkvu u bijelim haljinama. Svetu misu predslavio je župnik mons. Marko Tomić, koji je i pripremao prvopričesnike, a u koncelebraciji je bio župni vikar Vlado Vrebac.

Mons. Tomić je u propovijedi na pristupačan način djeci ali i svima nazočnim pojasnio povezanost krštenja i euharistije. „Krštenjem postajemo djeca Božja, a u sv. Pričesti postajemo dio zajednice Božjeg naroda koji Boga slavi euharistijom i primajući istu stječe snagu za življenje života u svetosti i ljubavi, prema Bogu i čovjeku“. Piše Katolička tiskovna agencija.

Prvopričesnike je pozvao da bijele haljine koje su primili na krštenju, a bijele i sada nose, kao sliku krsne milosti, sačuvaju uvijek bijelima i da uvijek ostanu u prijateljstvu s Isusom Kristom, primajući ga u bijeloj Hostiji.

Roditelje je potaknuo da svojoj djeci budu primjer kršćanskog života i pobožnosti, redovitim primanjem sakramenata i obiteljskim dolaskom na nedjeljnu Svetu misu.

Na kraju Svete mise prvopričesnici su otpjevali pjesmu zahvale roditeljima: „Hvala mama, hvala tata“, potpomognuti dječjim zborom i tamburaškim sastavom „Kupreški snjegovi“, koji su ujedno animirali i slavlje prve svete Pričesti.

Na dar su prvopričesnici dobili, križ s motivom pričesti, diplomu uspomene na Prvu svetu Pričest i knjigu biblijskih priča „Bog govori svojoj djeci“.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok