U sklopu programa proslave Dani obrane Livna sinoć je u prostorijama Franjevačkog muzeja i galerije Gorica otvorena izložba Dječje igračke iz hrvatske baštine.

Otvorenje je uz Franjevački muzej organizirao Etnografski muzej iz Zagreba a izložba je donijela svu posebnost i ljepotu igračaka hrvatske baštine, među kojima ima i onih čija je vještina izrade upisana kao svjetska baština UNESCO-a. Izložbom je prikazano bogatstvo i raznolikost dječjih igračaka, raznolikost materijala i motiva, načina izrade i samu povijest igračaka. O njezinom nastajanju i putu govorila je autorica Iris Biškupić Bašić.

Podijelila je svoje zadovoljstvo zbog prigode da i livanjska publika uživa u onome što je izazvalo veliku pozornost publike u široj regiji. U izložbi je posebno uživao veliki broj djece i, kako je rekao ravnatelj Franjevačkog muzeja Josip Gelo, ni jedan muzejski događaj nije okupio tako veliki broj publike dječjeg uzrasta. Otvorenje izložbe svojim izvedbama uveličali su učenici Osnovne glazbene škole Franjo Vilhar.

Program proslave Dana obrane Livna nastavlja se u subotu 18. travnja malonogometnim turnirom ratnih vojnih postrojbi u sportskoj dvorani Dalibor Perković Dali s početkom u 10 sati. U utorak 21. travnja na programu je tribina o temi Dani obrane Livna u 12 sati i 30 minuta u dvorani Narodnog sveučilišta.

Priopćeno je iz općine Livno.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok