Nakon dogovorenog rasporeda utemeljivanja stranačkih podružnica, prva općina koja je došla na red za utemeljenje izvršnog odbora Hrvatske republikanske stranke je Tomislavgrad.

Za predsjednika I.O. Tomislavgrad imenovan je Ilija Sliško, koji će zajedno sa ostalim članovima stranke sazvati skupštinu općinskog odbora HRS-a, te formalno utemeljiti općinski odbor HRS-a, navedeno je u priopćenju u kojem se pojašnjava da je Tomislavgrad odabran jer je samo u prošloj godini po podacima biskupske konferencije općinu Tomislavgrad napustilo preko 1000 ljudi.

''Ljudi idu jer ne vide perspektivu jer su dva puta izvarani: jedanput od strane Sarajeva koje parafiskalnim i drugim nametima otežava ulaganja u resurse ove općine, a drugi put od strane stranaka koje su vladale i još uvijek vladaju općinom i županijom. Iste vladajuće strukture se periodično smjenjuju s vlasti, gledaju samo sebe i toliko su se odvojili od naroda da ne vide kako zbog njih ovaj hrvatski kraj propada'', naveo je HRS u priopćenju.

''I u Tomislavgradu ćemo dokazati kako hrvatski narod ima alternativu, te kako istječe rok trajanja kadrovima koji gledaju samo svoj interes i nastavljaju politiku iseljavanja koju su komunisti davno započeli'', izjavio je, pored ostalog, u svom izlaganju Ilija Sliško.

Kako je priopćeno, ovim utemeljenjem HRS proširuje svoj prostor djelovanja i na HBŽ. Cilj je organizacijski do pokriti sve općine gdje žive Hrvati. Sljedeća u nizu biti će Središnja Bosna, gdje će se ubrzo utemeljiti izvršni odbori Usora, Travnik i Vitez, a paralelno s time ići će se i u osnivanje općinskih odbora po općinama HNŽ-a i ZHŽ-a.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok