Danas je ministar znanosti, prosvjete, kulture i športa Hercegbosanske županije profesor Petar Galić u prostorijama Vlade Hercegbosanske županije u Livnu organizirao prijem za učenike i profesore Gimnazije Livno.

Razlog prijema su izvanredni uspjesi učenika Gimnazije na županijskim, federalnim, državnim i međunarodnim natjecanjima. Među gimnazijalcima su državna i županijske prvakinje iz njemačkog jezika, učenik gimnazije plasirao se među više od 10800 sudionika iz osam zemalja u finale natjecanja iz engleskog jezika koje će se u svibnju održati u Italiji.

Uspjeh nižu i učenice iz islamskog vjeronauka osvojivši prvo i treće mjesto na svojoj lokaciji među više od 5 tisuća učenika iz BiH, Hrvatske i Srbije. Od šezdesetak škola iz Hrvatske, BiH i Srbije na Svehrvatskom natjecanju Eko-kviz „Lijepom našom“ održanom prošli vikend u Zagrebu Gimnazija Livno je svojim aktualnim projektom rješavanja problema pasa lutalica zauzela izvrsno peto mjesto u ukupnom plasmanu.

Na nedavnom federalnom natjecanju iz matematike učenik Gimnazije Livno plasirao se na peto mjesto. Na županijskoj razini odbojkašice i košarkašice Gimnazije Livno su prvakinje, a gimnazijski zbor sudjeluje na prestižnim međunarodnim natjecanjima i festivalima, a redoviti su sudionici svih kulturnih događaja u gradu i županiji.

Ministar Galić izrazio je svoje zadovoljstvo i ponos uspjesima učenika te pohvalio njihovu izvrsnost kao i predan rad profesora. Pozvao je učenike i  profesore da se ministarstvu i njemu osobno obrate u svakom trenutku za kreativne ideje i potporu koju će ministarstvo s njim na čelu svesrdno pružiti. Gimnazijalci su zahvalili ministru na prijemu, potpori i dostupnosti.

Priopćeno je iz Vlade HB županije.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok