Sinoć, 23.04.2015.  godine u  prepunoj Gradskoj knjižnica Livno, po  drugi put je upriličena kulturna manifestacija „Noć otvorenih knjižnica“. Program  je počeo u 18 h i trajao je do 1 h poslije pola noći. Događaj je posvećen međunarodnom danu knjige i autorskih prava.

Riječi  dobrodošlice i zahvale  posjetiteljima i izvođačima uputila je Draga Krešo. Spomenula je da je 23.04.  iz novije povijesti poseban dan za sve livnjake  jer  se taj dan slavi kao dan obrane i  imamo sreću  ga obilježiti  kulturnom manifestacijom,  u nadi da  ovaj  događaj postane tradicija  u našem  gradu.

Gradska knjižnica  Livno  je najveća u županiji i šire, informatizirana,   sa zavidnim knjižnim  fondom i kao  takva želi biti  servis obrazovnom  sustavu  u cijeloj županiji, u nadi da stečeni  renome zadrži i poveća kvalitetu  usluga  kako proširenim  kapacitetom  tako i sadržajima.

Mnogobrojni posjetitelji su uživali u bogatom programu  koji su uveličali  igrokazom „ Od police do korice“ mališani iz os škole fra Lovro Karaula koje je pripremila Suzana  Rimac i  Ana Vrdoljak. U glazbenom  dijelu  su nastupili  Zbor HGD Dinara  koje vodi prof  Jelena Mandić   sa pjesmom  „More snova“, Ana Mišković i Nilkola Babić  su izveli dvije skladbe „Ima neka tajna veza  i AII of me“.

U 20 sati  u kinodvorani Narodnog  sveučilišta  publika je uživala u monodrami „Otirač“, koju je izveo  glumac HNK Mostar Ivo Krešić . Monodrama je humorističnog sadržaja u kojoj glumac maestralno na komičan način publiku u nekoliko navrata nasmijao do suza, prikazujući globalno licemjerje društva.

Gimnazijalci su u 22 sata recitirali ep  „Mojsije“ koje je  vodila  prof Ankica Ivković.

U ponoć na našem pultu čitatelji su darivali knjižnicu i  bili darivani knjigom  od strane knjižnice.

Priopćeno je iz Narodnog sveučilišta Livno.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok