U suradnji Međunarodne organizacije za migracije IOM sa: UNDP-em, UNHCR-om, UNICEF-om, općinskim vlastima, organizacijama civilnog društva i Ministarstvom rada, zdravstva, socijalne skrbi i prognanih Hercegbosanske županije, jučer su u Drvaru uručene dvije donacije iz granta korisnicima projekta „Primjena koncepta ljudske sigurnosti u cilju stabilizacije zajednice u Hercegbosanskoj županiji”. Projekt je podržao i Fond za ljudsku sigurnost UN-a.

Predstavnici Međunarodne organizacije za migracije IOM obradovali su u Drvaru jednu obitelj uz potpisani ugovor  motokultivatorom sa priključcima vrijednosti 5000,00 KM, dok su drugoj obitelji također uz potpisani ugovor donirali stroj za obradu drveta s potrebnim alatom u vrijednosti 6000,00 KM. Ova akcija provedena je i u povodu obilježavanja Međunarodnog tjedna Crvenog križa koji djeluje kao partner na ovome projektu. Ovim i drugim socijalno ugroženim obiteljima predstavnici Crvenog križa uručili su pakete sa hranom.

Tijekom ove godine isporučit će se 17 od 40 planiranih grantova do kraja Projekta. Odabrani korisnici su povratnici, raseljene osobe i višečlane obitelji u socijalnoj potrebi.

Cilj organizacije je poboljšati i osigurati uvjete za bolji život, te drugih oblika socijalne podrške. U okviru ove aktivnosti nastojat će se kroz ekonomsko osnaživanje selektiranih korisnika, koji su radno sposobni i koji imaju potencijal za pokretanje ili proširivanje biznisa kao i unapređivanje poljoprivrednih djelatnosti i ostalih oblika zapošljavanja,  poboljšati kvalitetnije životne uvjete kroz generiranje prihoda i stvaranje sigurnosti kod ovog stanovništva i lokalne zajednice.

Jučerašnjim uručivanju donacija u Drvaru, uz predstavnike Međunarodnih organizacija i Crvenog križa, nazočili su i načelnik Drvara, Stevica Lukač i u ime Ministarstva rada, zdravstva, socijalne skrbi i prognanih Hercegbosanske županije, Milan Mihaljević.

Priopćeno je iz Vlade HB županije.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok