Početkom travnja na adresu Vlade HB županije uputili smo dopis u kojem smo zamolili Vladu da nam potvrdi postoji li određeni broj osoba koje rade u upravama ili ministarstvima, koje su stekle uvjete za mirovinu, a još aktivno obavljaju svoje dužnosti unatoč činjenici da su trebale biti umirovljene.

Štovani,
možete li nam dostaviti informaciju o osobama, uposlenim u ministrstvima ili upravama HB županije, koji su stekli uvjete za odlazak u mirovinu, ali iz još nepoznatih razloga nisu umirovljene.

Služba za odnose s javnošću Vlade Hercegbosanske županije nam isprva nije željela odgvoriti na postavljeno pitanje navodeći kako nam traženi podatak ne mogu dostaviti zbog Zakona o zaštiti osobnih podataka.

Poštovani, Vaš zahtjev se odnosi na zaštitu osobnih podataka. S toga Vam nismo u mogućnosti izići u susret. Molimo da to uvažite.

Ponovno smo tražili da nam dostave broj takvih osoba, ali bez osobnih podataka. Nažalost bez uspjeha.

Kontaktirali smo i Agenciju za zaštitu osobnih podataka BiH koja nam je u kratkom vremenu dostavila odgovor koji u cijelosti prenosimo:

U posljednjem kontaktu sa Službom za odnose s javnošću Vlade Hercegbosanske županije potvrđeno nam je da je naš upit, zajedno s mišljenjem Agencije, upućen Vladi HB županije na daljnje razmatranje. Odgovor još nismo dobili.

Ono što je zanimljivo u cijelom slučaju je nevoljkost Vlade da nam potvrdi postoji li određen broj ljudi koji su trebali biti umirovljeni po sili zakona, a nisu. Ako ih nema onda jednostavan odgovor bi bio dovoljan. S obzirom da se pozivaju na Zakon o zaštiti osobnih podataka, izgleda da možda ipak postoje osobe koje su trebale biti u mirovini i svoje mjesto prepustiti drugima.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok