Slaviša Mihajlović - SNSD

Tri ministra iz reda srpskog naroda u Vladi HB županije sa zidova u svojim uredima skinuli su grbove ove županije s hrvatskom šahovnicom, jer su neustavni, izjavio je Srni potpredsjednik Skupštine HBŽ Slaviša Mihajlović.

Mihajlović je naveo da su grbove uklonili ministrica pravosuđa Mirjana Stojisavljević Petraković, ministar zdravlja Dragoslav Topić i ministar gospodarstva Aleksandar Štrbac.

- Srpski ministri, koji su iz SNSD-a, neće vratiti šahovnice u svoje urede. Mi smo legalisti i ne možemo dozvoliti da imamo simbole koji su neustavni - rekao je Mihajlović.

On je istakao da su potrebne ustavne promjene u ovoj županiji, jer se moraju poštovati prava svih naroda.

- Prava srpskog naroda u ovoj županiji, ali i u Federaciji BiH apsolutno se ne poštuju. Zbog toga se mora učiniti sve da bi Srbi konačno postali konstitutivni u ovom entitetu - rekao je Mihajlović.

On je podsjetio da se u Republici Srpskoj poštuju prava svih konstitutivnih naroda.

- Pošto je SNSD jedina legitimna srpska stranka u ovoj županiji, ali i u FBiH, htjeli smo da pokažemo da se sadašnja situacija mora promijeniti. Na današnjoj sjednici Skupštine HBŽ jasno ćemo staviti do znanja da je hrvatska šahovnica neustavna - zaključio je Mihajlović.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok