Nakon nedavnog izbijanja požara na gradskoj deponiji na lokalitetu Table i gašenju istoga, djelatnici JP Komunalno su u posljednjih desetak dana gotovo u cijelosti sanirali deponiju.

Radovi na održavanju iste nastavit će se i u buduće a sredstva u tu namjenu zajednički su osigurali Općina Livno i JP Komunalno. Dio sredstava je osiguran kroz projekt koji Fond za zaštitu okoliša Federacije BiH realizira u suradnji sa nadležnim županijskim ministarstvima.

U cilju informiranja javnosti o trenutačnoj situaciji na deponiji u Tablama u zgradi Općine Livno u ponedjeljak 1. lipnja s početkom u 10 sati općinski načelnik sa suradnicima održat će radni sastanak na kojem će biti iznesena informacija o do sada urađenom po pitanju saniranja deponije, o realizaciji projekta izgradnje regionalne deponije, te o pregovorima Općine Livno sa stranim ulagačima zainteresiranim za pokretanje poslova vezanim za zbrinjavanje otpada na području livanjske općine. Na sastanak su pozvani i predstavnici Vlade Hercegbosanske županije s obzirom na to da je za upravljanje otpadom nadležna Županija. Također su na sastanak pozvani i predstavnici Mjesne zajednice Zabrišće.

Priopćeno je iz općine Livno.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok