U cilju podsticanja upošljavanja osoba s invaliditetom u Federaciji BiH Fond za profesionalnu rehabilitaciju i upošljavanje osoba s invaliditetom Federacije BiH objavio je dva javna poziva:

- Javni poziv za dodjelu novčanog stimulansa u 2015. godini za novo upošljavnje osoba s invaliditetom i

- Javni poziv za dodjelu sredstava za financiranje i sufinanciranje programa i projekata za održavanje postojeće razine uposlenosti osoba s invaliditetom u 2015. godini.

U Javnom pozivu za dodjelu novčanog stimulansa u 2015. godini za novo upošljavanje osoba s invaliditetom se kaže kako je predmet ovog Javnog poziva raspodjela sredstava Fonda za profesionalnu rehabilitaciju i upošljavanje osoba s invaliditetom u ukupnom iznosu od 3 mil. KM za dodjelu novčanog stimulansa za novo upošljavnje i samozapošljavanje osoba s invaliditetom.

Osnovni iznos novčanog stimulansa koji se dodjeljuje po jednoj novouposlenoj osobi s invaliditetom je 7.000,00 KM, a najveći mogući iznos koji se može dodijeliti po jednoj osobi je 15.750,00 KM.

U drugom javnom pozivu za dodjelu sredstava za financiranje i sufinanciranje programa i projekata za održavanje postojeće razine uposlenosti osoba s invaliditetom u 2015. godini se navodi kako je predmet ovog Javnog poziva izbor programa i projekata za održavanje postojeće razine uposlenosti osoba s invaliditetom u Federaciji BiH (LOT I) koje će Fond za profesionalnu rehabilitaciju i upošljavanje osoba s invaliditetom financirati/sufinancirati u 2015. godini.

Ukupan iznos sredstava koji će se dodijeliti prema ovom Javnom pozivu je 1 mil. KM, a maksimalan iznos koji se može dodijeliti po jednom programu/projektu je 50.000,00 KM.

Javni pozivi su otvoreni do 17. lipnja 2015. godine.

O pravu sudjelovanja, načinu apliciranja i uvjetima apliciranja zainteresirani registrirani gospodarski subjekti, kao i same osobe s invaliditetom mogu se detaljno obavijestiti na službenoj web stranici Fond za profesionalnu rehabilitaciju i upošljavanje osoba s invaliditetom Federacije BiH www.fprzoi.ba i Županijskom zavodu za upošljavanje u Livnu.

Priopćeno je iz Vlade HB županije.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok