Prezentirajući informaciju o stanju sigurnosti u 2014. godini, načelnik Policijske uprave (PU) Tomislavgrad Ilija Jakić zaključio je kako je stanje sigurnosti u njegovoj zoni odgovornosti dobro.

Predstavljajući spomenuto izvješće članovima Općinskog vijeća Tomislavgrad, Jakić je kazao kako je u protekloj godini na području pod nadzorom Policijske postaje Tomislavgrad evidentirano 246 prometnih nesreća u kojima su tri osobe smrtno stradale, a 20 osoba je zadobilo teže tjelesne ozljede.

Kada je u pitanju opći kriminalitet, na području odgovornosti PU Tomislavgrad evidentirano je 129 kaznenih djela, od čega 103 na području Tomislavgrada, a 26 na području Kupresa.

Gledano po strukturi kaznenih djela, najviše ih je iz oblasti općeg kriminaliteta - 120, dok se preostalih devet kaznenih djela odnosni na gospodarski kriminal.

Iz domene općeg kriminaliteta najviše je kaznenih djela protiv imovine (54), slijede kaznena djela protiv javnog reda i pravnog prometa (10), protiv života i tijela (7), protiv sigurnosti javnog prometa (7) te ostalo.

U 2014. evidentirana su 74 slučajeva remećenja javnog reda i mira u kojima je sudjelovalo ukupno 162 osobe, a protiv počinitelja podneseno je 106 prekršajnih naloga.

Najčešći uzrok prekršaja je alkoholiziranost, a po mjestu događanja najviše je slučajeva remećenja javnog reda evidentirano na ulici, a zatim slijede ugostiteljski objekti, trgovine, obiteljske kuće.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok