Povratničku obitelj Velimir jedinu obitelj u selu Baljci u Tomislavgradskoj općini danas su posjetili predsjednik Skupštine Hercegbosanske županije, Robert Bagarić, predsjednik Vlade Hercegbosanske županije, Draško Dalić, načelnik općine Tomislavgrad, Ivan Vukadin , Mostarsko-duvanjski paroh, Radivoje Krulj, te predstavnici UNDP-a  Vahidin Ogrešević i Nebojša Jovičić.

Obitelj Velimir, otac Mihajlo i sin Marko, kao i prije rata na razrušenoj rodnoj zemlji bez struje, pod otvorenim nebom smješteni u kontejneru, i u protekle dvije godine bave se stočarstvom te trenutno posjeduju oko 500 ovaca, 40 krava i 10 konja.

Prošle godine zbog nedostatka uvjeta za život u selu su boravili do prvog snijega, nakon čega su preselili stoku i prezimili u prijeratnom boravištu na području Banja Luke.

Želja obitelji Velimir je ostati na svom ognjištu, stoga je nakon današnje posjete, obilazaka sela Baljci i upoznavanja s teškom životnom situacijom povratničke obitelji dogovoreno kako će svi sudionici današnje posjete raditi na rješavanju stambenog zbrinjavanja obitelji Velimir i dovođenju izvora energije u selo Baljci.

Priopćeno je iz Vlade HB županije.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok